Sang, kor, stemmebruk og vagus nerven vår.

Jan 25, 2022

Hvorfor synge som voksen?

Du er kanskje travel, har mye å gjøre og livet er ganske godt.

Allikevel, dypt inne i deg er det stemme som sier; jeg vil synge.

Selvom du er voksen så kan du lære deg det.

Forskning viser at mennesker som synger jevnlig har bedre blodomløp, god hjerterytme, bedre nattesøvn og generelt bedre humør. Hvorfor er sånn?

 

En ting er den sosiale gleden ved å synge sammen med andre i et kor f.eks. Samklang er en god følelse. Stemmen vår er også den første funksjonen vi tar i bruk som babyer.

 

Den er livsviktig og forteller omverdenen hva vi trenger og hvordan vi har det.

Den brukes til behovsdekking, kos og sorg.

Stemmen vår er en essensiell del av oss.

 

Vagus nerven er kroppens lengste nerve, den binder sammen hjernen med mange viktige organer i kroppen. Mage og tarmer, hjerte og lungene. Aktiviteten i vagus nerven har en sterk sammenheng med vår psykiske helse og ved å synge blant annet, så kan vi stimulere den til økt aktivitet og på den måten øke vårt velvære.

Vagus nerven vår styrer den delen av nervesystemet vårt (parasympatiske) som også er motoren for hjerterytmen vår, fordøyelsen, hvilen og pusten vår. Den har stor betydning for vår mentale helse.

 Sang og nynning
Vagusnerven er koblet til stemmebåndene og musklene lengst bak i svelget. Å synge og nynne aktiverer disse musklene som i sin tur stimulerer vagus nerven. Så bli med i et kor eller syng i dusjen, uansett hva du velger å gjøre så vil det bidre til økt velvære.

Inspirert av Kilde: https://kurera.se/vad-ar-vagusnerven-och-hur-tar-jag-hand-om-den/

Linn er i en skriveprosses og lager en inspirerende og lærerik ebok om moderne sang for vanlige folk som vil bli tryggere på sin stemme.

Jeg vil være den første i køen!

Hold deg oppdatert på nye blogginnlegg

Bli med på epostlisten og få med deg de siste nyhetene fra Stemmeflyt og sanglærer Linn. Webinarer, verktøy, kurs og tilbud i tillegg til blogginnlegg.

Jeg blir med i Stemmeflyt!