Melodiflyt og fraseringer når du synger

Apr 01, 2022
Vokalist i band trenger god støtte når hen synger

Hvorfor synge med to fingertupper i munnen- øvelsen?

Dette lærer musklene dine å holde munnen mer åpen når du synger. Dette øver også opp en sterkere støttemuskulatur nede i buken og ryggen. Merker du det? Det er mer krevende å synge med to fingertupper i munnen. Må ha mer kontroll på inn og -utpust og en aktiv støttemuskulatur!

Kort om en frase og hva du vil kunne for å låte bra:

Denne kan være

  • Lang (med mange toner),
  • Svake toner (som krever mye pust og dermed kontroll over utpusten din),
  • Blanding av svake og sterke toner (du må kunne variere trykket/strammingen i støttemusklene dine),
  • Med vibrato (en vokaleffekt som lages i svelget-dette kommer til deg i et senere nettkurs i sang!)
  • Eller kreve super stemmekraft (som i tillegg krever trente stemmebånd- ligger inne i innføringskurset i Stemmeflytmetoden: link her).

 

Alle disse elementene vil du ha kontroll over utpusten til.

Tilslutt vil jeg oppklare innpust, utpust og aktiv støttemuskulatur!

Les videre.😍

Syng med innlevelse og stolthet.

Aktiv støttemuskulatur vil si at du vet hvilke muskler du skal aktivere og stramme når du synger. Aktiv støttemuskulatur befinner seg i magen, buken, nederste, midterste og øvre rygg i tillegg til bryst og haleben. Hele overkroppen egentlig. Denne gir deg kontroll og mulighet til å velge hvordan du vil at melodifrasene dine skal låte.

Innpust øver du opp ved å lære å puste dypt ned i kroppen, ned i halebenet og i buken din. Dette får med nederste magedel og nederste rygg i pusteprosessen. Viktig! Vi skal øve på dette sammen under livesendingen i dag. Neste steg er todelt pust som jeg dekker i nettkurset i sang: tittel.  LINK; sett deg opp på venteliste her.

Utpust øver du opp med SH! øvelsen du nå skal lære. Utpusten er viktig å kunne kontrollere slik at du vet om du har nok pust til å synge en hel frase. Nå slipper du å måtte puste midt i den viktige linjen du vil synge helt ut! En frase er en melodilinje, en setning, en melodidel som henger sammen i utrykket.

Linn er i en skriveprosses og lager en inspirerende og lærerik ebok om moderne sang for vanlige folk som vil bli tryggere på sin stemme.

Jeg vil være den første i køen!

Hold deg oppdatert på nye blogginnlegg

Bli med på epostlisten og få med deg de siste nyhetene fra Stemmeflyt og sanglærer Linn. Webinarer, verktøy, kurs og tilbud i tillegg til blogginnlegg.

Jeg blir med i Stemmeflyt!